مفاهیم حیاتی در خصوص رک سرور که باید بدانید
فوریه 9, 2021
نقش تانوما در رک سرور چیست؟ و درباره آن بیشتر بدانید
نقش تانوما در رک سرور چیست؟ و درباره آن بیشتر بدانید
فوریه 10, 2021
Show all

توپولوژی شبکه چیست و چه نکاتی از آن را باید بدانید؟

توپولوژی شبکه چیست و چه نکاتی از آن را باید بدانید؟

اگر به دنبال به دست آوردن اطلاعات کامل و جامعی در مورد توپولوژی شبکه هستید تا پایان مقاله با ما همراه باشید. به طور کلی می‌توانیم بگوییم قبل از اینکه اقدام به راه‌اندازی یک شبکه بکنیم باید با مطالب مربوط به توپولوژی شبکه آشنایی کاملی پیدا کنیم، توپولوژی را می‌توان مربوط به قسمت‌هایی همچون چیدمان شبکه، چگونگی اتصال گره‌ها در شبکه و چگونگی ارتباطشان باهم نام ببریم.

توپولوژی شبکه را اگر به جهت لغوی بررسی کنیم می‌توان به معنای مکان مطالعه بنامیم، لذا همان‌طور که از معنی آن مشخص است، توپولوژی شبکه وظیفه مهمی در سیستم را ایفا می‌کند. ما نیز در این مقاله می‌کوشیم تا تمام آنچه در این زمینه نیاز است به شما بگوییم و شما نیز از محتویات مقاله ما در زمینه توپولوژی استفاده لازم را داشته باشید.

بخش‌های مختلف توپولوژی شبکه و انواع آن‌ها:

در هر شبکه چند دستگاه نیز وجود دارد که به آن‌ها گره می‌گوییم، انواع این گره‌ها را می‌توان رایانه‌ها و ابزار و وسایل جانبی نام برد. توپولوژی‌ها نیز از همین قسمت‌ها و گره‌ها به همراه اتصالات آن‌ها می‌باشند. توپولوژی‌ها انواع مختلفی دارند که به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

توپولوژی‌های ستاره‌ای، توپولوژی‌های حلقوی، توپولوژی‌های خطی، درختی و ترکیبی. در ادامه این مقاله قصد داریم انواع این توپولوژی‌ها و خوبی‌ها و بدی‌هایی که دارند را به صورت کامل به شما معرفی کنیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.

انواع توپولوژی شبکه و توضیحات آن‌ها:

قسمت اول/ توپولوژی شبکه ستاره‌ای:

این توپولوژی را می‌توانیم از پر کاربردترین آن‌ها نسبت به سایر توپولوژی‌ها نام ببریم. نحوه کار این توپولوژی به این صورت است که گره‌ها به حالت مستقیم توسط کابل‌های مخصوصی به یک دستگاه مرکزی وصل می‌شوند که هاب نام دارد و این گره کار مربوط به کنترل انتقال داده‌ها را بر عهده دارد و باعث جلوگیری از به هدر رفتن داده‌ها می‌شوند.

از ویژگی‌های این توپولوژی می‌توان به: داشتن اتصال‌های مخصوص به خود، داشتن کاربری سریع همراه با ترافیک کم، تنظیم بسیار راحت و آسان آن می‌توان اشاره کرد.

قسمت دوم/ توپولوژی شبکه خطی:

این توپولوژی را معمولاً از ساده‌ترین توپولوژی‌ها معرفی می‌کنند، شیوه کار آن به این صورت است که رایانه‌ها و شبکه‌های آن همیشه به یک کابل مشخص شده وصل می‌شوند. بعضاً این توپولوژی را توپولوژی ستون فقرات نیز می‌نامند و دلیل آن این است که معمولاً داده‌های موجود در آن مسیر کابل‌ها را دنبال می‌کنند و همگی آن‌ها یک جهت دارند. از این توپولوژی معمولاً برای کارهایی همچون اتصالات اصلی در شبکه‌ها استفاده می‌شوند.

قسمت سوم/ توپولوژی شبکه حلقوی و فواید آن:

توپولوژی حلقوی را می‌توانیم جایی را بنامیم که گره‌ها در یک حلقه وجود دارند و به‌وسیله شبکه در همان جهت باقی می‌ماند. یکی از ویژگی‌هایی که این توپولوژی دارد و معمولاً به آن اشاره می‌شود این است که استفاده از این نوع توپولوژی باعث کم کردن هزینه‌ها نصب بشود که برای خیلی‌ها مهم به شمار می‌رود. در این توپولوژی معمولاً انتقال داده‌ها به صورت یک طرفه صورت می‌گیرد اما می‌توان با استفاده از 2 اتصال بین هرکدام از آن‌ها، این کار را دو طرفه نیز انجام داد.

قسمت چهارم/ توپولوژی شبکه درختی:

توپولوژی درختی یک گره اصلی دارد و بقیه گره‌ها نیز به آن وصل می‌شوند و می‌توان گفت دارای یک سلسه مرتب هستند و به همین دلیل است که به آن سلسه مراتبی هم می‌گویند، این توپولوژی معمولاً برای شبکه‌های بسیار پیچیده نیز به کار گرفته می‌شود، چراکه توپولوژی درختی را می‌توان یک توپولوژی که از ترکیب خطی و ستاره‌ای نامید که قابلیت‌های بسیار زیادی دارند.

قسمت پنجم/ توپولوژی شبکه مش:

توپولوژی مش را می‌توان دارای یک تشکیلات و ساختار بسیار پیچیده از اتصال‌های نقطه به نقطه نامید که تمام گره‌های موجود در آن به هم وصل می‌باشند. شبکه‌های این توپولوژی از دو قسمت تشکیل شده‌اند که کامل یا جزئی هستند.

توپولوژی‌های مش جزئی معمولاً با استفاده از چند گره بهم وصل می‌شوند و دارای دو یا سه اتصال می‌باشند، اما توپولوژی کامل به این صورت نیست و تمام دستگاه‌ها در آن بهم وصل می‌شوند. از ویژگی‌های مهم این توپولوژی‌ها می‌توان به بالا بردن امنیت شبکه اشاره کرد که معمولاً ویژگی بسیار مهم و حیاتی در شبکه‌ها به شمار می‌رود.

قسمت ششم/ توپولوژی‌های ترکیبی:

شیوه کار این توپولوژی به این صورت است که معمولاً از ترکیب دو یا چند ساختار مختلف تشکیل می‌شوند و بیشتر در سازمان‌های بزرگ دیده می‌شوند که دپارتمان‌های مختلفی در آن وجود دارد و بر اساس نیازهای خود از آن بهره می‌برند.

توپولوژی شبکه چیست و چه نکاتی از آن را باید بدانید؟

چگونه بتوانیم بهترین توپولوژی شبکه را از بین توپولوژی‌های نام برده انتخاب کنیم؟

با گسترش و پیشرفت تکنولوژی‌ها، باید علم ما و قدرت انتخاب ما در زمینه‌های مختلف تکنولوژی نیز افزایش پیدا کند، چراکه در غیر این صورت در انتخاب آن‌ها و برطرف کردن نیازهای خود به مشکل بر می‌خوریم، در زمینه انتخاب توپولوژی نیز همین قضیه صدق می‌کند، چراکه در انتخاب آن‌ها باید نهایت دقت خود را به کار گیریم.

نکته‌ای باید در انتخاب توپولوژی‌ها به آن دقت کنیم این است که بدانیم صرفاً هیچ توپولوژی از دیگر توپولوژی‌ها برتر و بالاتر نیست، بنابراین پیشنهادی که ما به شما داریم این است که در انتخاب توپولوژی‌ها فقط و فقط نیاز خود را در نظر بگیرید و توپولوژی را انتخاب کنید که تمام نیازهای شمارا به صورت کامل و همه‌جانبه و در تمام بخش‌های مربوطه برطرف کند.

با این امید که این مطلب برای شما مفیده بوده باشد، شما میتوانید در هر زمان که نیاز به مشاوره رایگان و یا خدمات داشتید با تیم ما در ارتباط باشید.

دوستان عزیز در صورتی که علاقمند هستید دیگر مطالب ما را مشاهده نمایید، اینجا کلیک نمایید. همچنین میتوانید شبکه ما را در اینستاگرام دنبال نمایید.

دیدگاه ها بسته شده است