نقش تانوما در رک سرور چیست؟ و درباره آن بیشتر بدانید
نقش تانوما در رک سرور چیست؟ و درباره آن بیشتر بدانید
فوریه 10, 2021
نکاتی در خصوص رک شبکه و رک ایستاده و دیواری
نکاتی در خصوص رک شبکه و رک ایستاده و دیواری
فوریه 19, 2021
Show all

اطلاعاتی در خصوص کابل کواکسیال در رک سرور که باید بدانید

اطلاعاتی در خصوص کابل کواکسیال در رک سرور که باید بدانید

وظیفه کابل‌ها انتقال اطلاعات و داده‌ها بین رایانه‌ها، روترها و سایر تجهیزات تشکیل دهنده یک شبکه است و به نوعی نقش رسانه ارتباطی را ایفا می‌کنند و در رک سرور هم کاربرد اساسی دارند.

از طریق کابل‌ها که حامل اطلاعاتی هستند دادها جا به جا می‌شوند. یک مدل از این کابل‌ها، کابل کواکسیال است که یک کابل قدیمی است و در قرن بیستم میلادی یک مهندس و ریاضیدان انگلیسی فناوری آن را اختراع کرد. در اوایل، این کابل در اتصال تلویزیون به آنتن ماهواره استفاده می‌شد وهم در فضای خانگی و تجاری کاربرد داشت. به صورت محدود هم مخابرات برای اینکه دفاتر مرکزی را به دکل‌های تلفنی نزدیک مشتری متصل کند از این کابل استفاده می‌کرد.

در این مقاله سعی داریم که کابل کواکسیال را معرفی کنیم و انواع آن و کاربردهای کواکسیال را توضیح دهیم و خلاصه بررسی دقیق از ویژگی‌های این کابل داشته باشیم، با ما همراه باشید.

کابل کواکسیال (کابل هم محور) در رک سرور چیست؟

ساختار کابل کواکسیال تشکیل شده است از دو هادی محور که هادی اول که همان هسته مسی است توسط یک عایق الکتریکی از هادی دوم که همان توری فلزی نام دارد جدا شده است. اصل موفقیت کابل کواکسیال، طراحی محافظ دار آن است. هادی مرکزی کابل (هسته) سیگنال‌های مغناطیسی را حمل می‌کند که بر همین اساس می‌توان کابل کواکسیال را به دو نوع تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای طبقه بندی کرد. وظیفه‌ی توری فلزی هم این است که سیگنال‌ها را در برابر نویز خارجی و تداخل محافظت کند.

رک سرور / انواع کابل کواکسیال

به طور کلی کابل کواکسیال و کابل آنتن به دو دسته، نازک (Thin Net) و ضخیم (Thick Net) تقسیم می‌شوند.
کابل کواکسیال در رک سرور با توجه به ساختار و کاربرد آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شود:

  1. کابل کواکسیال تراکسیال

ساختار این نوع کابل کواکسیال به‌گونه‌ای است که لایه محافظ سوم دارد که از سیگنال انتقالی محافظت می‌کند. کابل تراکسیال برای اتصال ویدئو مناسب است.

  1. کابل کواکسیال هارد لاین

هسته این کابل که سیم مسی است مانند یک کانال گردی می‌ماند که دور آن را محافظی از جنس ترکیب فلزاتی مثل آلومینیوم و مس می‌باشد پوشانده است و از این نوع کابل کواکسیال که به کابل آنتن معروف است در اتصال ترانسمیتور کاربرد دارد.

  1. کابل کواکسیال Radiating Cable

این کابل شباهت زیادی به کابل‌هارد لاین دارد اما از نظر طول موج فرکانس رادیویی با یکدیگر تفاوت دارند. کاربرد این نوع کابل کواکسیال بیشتر در آسانسورها، تونل‌های زیرزمینی و تجهیزات نظامی می‌باشد.

  1. کابل کواکسیال ریجید لاین در رک سرور

این نوع کابل کواکسیال تشکیل شده است از دو کانال مسی که جنس آن‌ها از لوله هایی سخت و مقاوم است و که غیر قابل انعطاف می‌باشد. کابل کواکسیال ریجید لاین بیشتر برای مصارف داخلی و بین ترانسمیتورهای قوی فرکانس رادیویی کاربرد دارند.

اطلاعاتی در خصوص کابل کواکسیال در رک سرور که باید بدانید

مزایای استفاده از کابل‌های کواکسیال

به علت قدیمی بودن این کابل، در سیم‌کشی بعضی از خانه‌های قدیمی از این کابل به کار رفته است که هنوز هم از آن استفاده می‌کنند. امروزه هم خیلی از تجهیزات و وسایل الکترونیکی که مورد استفاده روزانه مردم است با کابل کواکسیال سازگاری دارد. در ادامه به سایر مزایای استفاده از کابل کواکسیال اشاره می‌کنیم:

– پایین بودن مخارج نگهداری و هزینه سیم‌کشی ارزان
– دوام و پایداری خوب در برابر عوامل تهدید کننده سلامت کابل
– ظرفیت بالای انتقال
– پهنای باند نسبتا وسیع که در اکثر سرویس‌های مخابراتی و انتقال مناسب تصویر نیاز است.
– توسعه و گسترش آسان کابل‌های کواکسیال
– راحتی در نصب و پیکربندی
– نداشتن نویز یا (کنترل موج انتقالی)
– قابلیت استفاده در سیستم‌های آنالوگ و دیجیتال

امپدانس کابل کواکسیال

به مقدار مقاومت یک مدار در برابر جریان الکتریکی امپدانس می‌گویند. اگر تعریف کامل‌تری بخواهیم از امپدانس داشته باشیم این است که مقدار مقاومتی که با ایجاد اختلاف پتانسیل در مقابل جریان الکتریکی به وجود می آید. علامت اختصاری امپدانس Z می‌باشد.

اگر می‌خواهید اطلاعاتی از مشخصات کابل‌ها در رک سرور داشته باشید می‌توانید نگاهی بر روی بدنه آن‌ها بیندازید و تمامی مشخصات لازم از جمله آمپدانس و. را بیابید. اگر این مقاومت بیشتر از ۷۵ اهم باشد تصویر را اشباع می‌کند و اگر کمتر از ۷۵ باشد تصویر راتار می‌کند. در کل هر کابل کواکسیال امپدانس مخصوص به خود را دارد البته در بیشتر کابل‌های کواکسیال امپدانس برابر است با ۵۰ و ۵۲ و ۷۵ و ۹۳ اهم است. کابل‌های 6RG که در کابل تلویزیون استفاده می‌شود از رایج ترین نوع کابل کواکسیال می‌باشد که ساختار آن به گونه است که دو یا چهار محافظ دارند و امپدانس آن‌ها ۷۵ اهم است.

کابل RG کواکسیال چیست؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، کابل کواکسیال انواع و اقسام مختلفی دارد. از مهم ترین ویژگی‌هایی که کابل‌های کواکسیال را از همدیگر متمایز می‌کند، اندازه و سایز و امپدانس کابل‌ها می‌باشد. به این سایز و اندازه، ضخامت کابل گفته می‌شود که با عدد RG و یا Radio Guide نشان داده می‌شود‌؛ هر چه قدر این اعداد بزرگ‌تر باشند، نشان می‌دهد که هسته مرکزی کابل باریک است که در فواصل طولانی‌تر برای انتقال دیتاها کاربرد دارد و می‌توان برای کابل دوربین‌های مداربسته و ماهواره و تلویزیون استفاده کرد. این نکته را باید گفت که برای دوربین‌های مداربسته از کابل کواکسیالی به کار ببرید که RG آن بالا باشد.

کاربرد کابل‌های کواکسیال در رک سرور

در فاصله‌های طولانی و زیاد برای اینکه میان شبکه‌های تلفنی، شبکه‌های رادیویی و شبکه‌های تلویزیونی ارتباط ایجاد شود از کابل کواکسیال استفاده می‌شود و برای ایجاد ارتباط بین وسایل تصویری خانگی و اندازه گیری الکترونیکی از کابل کواکسیال کوتاه استفاده می‌شود. هم چنین در تجهیزات نظامی و وسایل اسکن مافوق صوت از کابل کواکسیال میکرو به کار برده می‌شود. از مواردی دیگری که می‌توان از این کابل استفاده کرد، برای انتقال سیگنال از آنتن به گیرنده، از ایستگاه تلویزیونی به گیرنده‌های تلویزیون و از دکل رادیویی به گیرنده رادیویی کاربرد دارد.

اگر بخواهیم از نظر کاربرد، مدل‌های گوناگون کابل کواکسیال را نام ببریم به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

کابل 6RG: در تلویزیون و ماهواره استفاده می‌شود.

کابل 11RG: در ساختمان‌هایی با ارتفاع بلند و هم چنین در فاصله‌های طولانی به کار برده می‌شود.

کابل 59RG: در سیستم دوربین مداربسته کاربرد دارد.

کابل 60RG: برای تلویزیون‌ها باکیفیت تصویر بالا استفاده می‌شود.

امیدواریم که شما عزیزان با خواندن این مقاله اطلاعات کافی از کابل‌های کواکسیال به دست آورده باشید. در صورت نیاز به مشاوره و خدمات می‌توانید با تیم ما در ارتباط باشید.

دوستان عزیز در صورتی که علاقمند هستید دیگر مطالب ما را مشاهده نمایید، اینجا کلیک نمایید. همچنین میتوانید شبکه ما را در اینستاگرام دنبال نمایید.

 

دیدگاه ها بسته شده است