اگر به دنبال کسب اطلاعات کاملی از رک شبکه و انواع آن ( رک ایستاده و رک دیواری)هستید؛ تا پایان این مقاله همراه ما باشید. قبل از دانستن این نکته که رک شبکه چیست؟ باید به نکاتی در این خصوص اشاره کنیم؛ شبکههای محلی دارای تجهیزات خاصی همچون سوییچ، روتر، سرور، پچ پنل و …میباشند و طبیعتاً این تجهیزات باید در یک مکان خاصی قرار بگیرند، به مکانی که این امکانات در آن نگهداری میشود رک شبکه میگویند.
اما باید به این نکته نیز توجه کنیم که برای اینکه این تجهیزات بتوانند درون رکها قرار بگیرند باید یک سری استانداردها را رعایت کنند و طبیعتاً رکها نیز باید از این استانداردها اطاعت کنند. پس تا حدودی با رکها و وظیفه آنها آشنا شدید، در ادامه اطلاعات دقیقتر و کاملتری در خصوص رکها خدمتتان ارائه میکنیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.
اطلاعات بیشتر در خصوص اندازه رکهای شبکه و رک ایستاده:
رکها به طور میانگین و استانداردی که باید رعایت کنند، از عرض 19 اینچی برخوردار میباشند و دلیل آن هم این است که تجهیزات مختلف شبکه را بتواند به راحتی در درون خود جای دهد.
اما سؤالی که اینجا پی میآید این است که آیا دیگر تجهیزات شبکه که سایزهای مختلفی نیز دارند را نمیتوان درون رکها قرار داد؟ پاسخ این مطلب این است که ما میتوانیم سایر تجهیزات را نیز درون رکها قرار دهیم و برای انجام این کار و عملی کردن آن راهکارهای زیادی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانیم این کار را انجام دهیم.
ارتفاع استاندارد تجهیزات شبکهها:
تجهیزات شبکه دارای ارتفاعهای استانداردی میباشند که نام آن یونیت میباشد. این یونیتها 1.7 اینچ یا 4.4 سانتیمتر میباشند. پس برای مثال یک سوییچ که دارای 2 یونیت میباشد ارتفاعی در حدود 8.8 سانتیمتر را دارا میباشد.
حالا یک نکته مهم که پیش میآید این است که دانستن این ارتفاعها در تجهیزات ما چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم؟ پاسخ ما این است که با دانستن جمع ارتفاع تجهیزات شبکههای مختلف، میتوانیم رک مورد نظر خود را نیز به درستی انتخاب کنیم و رکی را مورد نظر قرار بدیم که بتواند این ارتفاع را در خود جای دهد.
همچنین باید به عمق رک شبکه نیز دقت بسیار زیادی داشته باشیم، به طور کلی در بین مشتریان رکها، عمقهای 45 و 60 سانتیمتری از پر استفاده ترین رکها به شمار میروند، اما اگر نیازهای ما بیشتر از این باشد و به فضای بیشتری در این زمینه نیاز داشته باشیم میتوانیم رکهای خود را به عمق 80 و یا در مواقع ضروریتر به عمق 100 سانتیمتری نیز برسانیم و بخریم.
فواید مهم رک شبکه یا به طور کلی دلایل نیاز ما به رکها:
رک یکی از عضوهای بسیار مهم در انواع شبکهها به شمار میرود، از جمله اهمیتهای رک شبکه نگهداری هرچه بهتر و ایمنتر از تجهیزات شبکه ما به صورت بسیار دقیق و منظم میباشد. حالا در ادامه فواید دیگر رکها را باهم بررسی میکنیم:
اگر در شبکههای خود از رکها استفاده نکنیم، ممکن است ضررهای جبران ناپذیری به ما در این خصوص وارد بشود.
در ادارهها و مراکزی که از کمبود فضا رنج میبرند و همیشه با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند، استفاده از رکها میتواند کمک بسیار شایانی در کم کردن فضای اشغال شده بکند که برای این سازمانها بسیار مهم و حیاتی میباشد.
یکی دیگر از نکات بسیار مهم در خصوص تجهیزات شبکه این است که این تجهیزات باید به صورتهای مختلفی همچون فیزیکی نیز در امان باشند و آسیبی به آنها وارد نشود، رکها این امر را به خوبی هر چه تمام انجام میدهند همچنین از به سرقت رفتن تجهیزات جلوگیری میکند.
از دیگر نکات مهم در خصوص تجهیزات شبکهها این است که این شبکهها به صورتی استفاده و نگهداری شوند که طول عمر بسیار زیادی داشته باشند و به سرعت نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا نکنند، با استفاده از رکها ما میتوانیم طول عمر آنها را افزایش دهیم و تجهیزات خود را در دما و رطوبت و فشار مناسبی قرار دهیم.
معرفی و توضیح انواع رکهای شبکه:
حالا بعد از ارائه توضیحات کاملی از رکها و فواید استفاده از آنها به سراغ معرفی انواع رکهایی که در باز وجود دارد میرویم و آنها را برای شما عزیزان شرح میدهیم:
1- رک دیواری:
این نوع رک را در اکثر مواقع در شبکههای خانگی و گاهی اوقات شرکتهایی که از بخشهای مختلف تشکیلشدهاند به منظور راحتی کار خود، در یکی از این بخشها مورد استفاده قرار میدهند.
ویژگیهای رک دیواری:
این رکها معمولاً و به صورت استاندارد دارای سایزهای مختلفی همچون: 65 یونیت، 9 یونیت، 12 یا 15 یونیت میباشند.
این رکها معمولاً از دربهای شیشهای با استفاده از قابهای فلزی تشکیلشدهاند.
عمقی در حدود 30 40 45 یا 60 سانتیمتر و جنسی از استیل یا در بعضی موارد آلومینیوم دارند.
این رکها قابلیت نصب کردن فن برای خنک کردن تجهیزات درون آن را دارند.
2- رک ایستاده:
رک ایستاده را بیشتر در شبکههایی به کار میبرند که تجهیزات بسیار زیاد و کابل کشی های فراوانی دارند و با استفاده از چرخ هایی که دارند روی زمین قرار میگیرند.
ویژگیهای رک ایستاده:
این رک ایستاده در بیشتر مواقع از تمام اطراف خود دارای دربهایی برای دسترسی بهتر میباشند.
رک ایستاده قابلیتهای زیادی همچون جابه جایی در مواقع ضروری یا چرخش 180 درجهای میباشند و دلیل آن نیز این است که بر روی چرخ قرار دارند.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم رک ایستاده در مقایسه با رک دیواری قدرت تحمل وزن زیاد میباشد که مهمی میباشد.
در انتها امیدواریم که این مقاله برای شما دوستان مفید بوده باشد، در صورتی که نیاز به مشاوره رایگان برای خرید انواع رک به خصوص رک ایستاده و رک دیواری هستید، تیم ما به صورت شبانه روزی در خدمت شما خواهد بود.