رک ایستاده چیست ؟ این نوع رک ها چه کاربردی دارند؟ رک چیست ؟ زمانی را در عقیده بگیرید که تعداد تجهیزات شبکه زیاد باشد، این ساز و برگ به یکدیگر متصل هستند و در طول زمان شدنی است جا به جا شوند، بعد از این جابهجایی ها نگهداری و مدیریت این ساز و برگ به یک فاجعه تبدیل میشود شما با جنجال از اتصالات مواجه خواهید شد که برای تغییر و عیب یابی شبکه زمان زیادی از شما میگیرد!!!
راه حل این فاجعه که ممکن است شما هم به عنوان یک تکنسین شبکه با آن روبه رو شده باشید، استفاده از محفظهای به اسم رک (Rack) است. تا انتهای مقاله با ما به اتفاق باشید تا بدانید که رک چیست، با گونه ها رک آشنا شوید و متعلقات آن را بشناسید.
پیشنهاد میکنیم برای اینکه اطلاعات کامل تری نسبت به رک ها داشته باشید پیشنهاد میکنیم مقاله “ رک چیست و کاربرد های آن چیست؟ ” را مطالعه کنید.
کاربرد رک در شبکه
از کاربرد ها و مزایای رک میتوان به موارد پایین اشاره کرد:
- با به کارگیری آن میتوان پیرامون مناسبی برای ساز و برگ شبکه فراهم کرد که حائز تهویه مطلوبی باشد تا تجهیزات به نهایت کارایی خود برسند.
- اگر اطلاعات مهمی درون سرورهای خویش حفاظت میکنید و یا بیچارگی دارید که سرویسهای شما بدون هیچ گونه قطعی سرویسدهی کنند باید از رک استفاده کنید چون خطاهای انسانی شدنی باعث از دست رفتن اطلاعات شما شوند.
- رک مایه افزایش طول عمر تجهیزات شما میشود چون با به کارگیری آن تجهیزات شما کمترین جابجایی را در طول تکاپو خود خواهند داشت.
- زمانی که ساز و برگ تو رک نصب میشوند فضای کمی را اشغال میکنند مخصوصا زمانی که از رک های دیواری کاربرد نماییم بعد به شدت در مکان صرفه جویی میشود .
- در چهره به کارگیری رک به راحتی میتوان شبکه را گسترش داد، و به مدیریت و عیبیابی آن پرداخت.
انواع رک در شبکه
انواع رک ایستاده چیست؟
برخی از رک ها هستند که دارای چرخ میباشند و روی زمین قرار میگیرند. زمانی که شمار ساز و برگ زیادی داریم باید از رک ایستاده کاربرد کنیم. این سری از رک های ایستاده اکثرا دسترسی از هر 4 طرف را برای شما فراهم میکند. پهنا این رک ها ۱۹ اینچی است و بسیار مناسب برای نگهداری سرورهای رکمونت میباشند.
این مدل را به کرات در شعبههای بانک تماشا کرده اید. دربهای این رک ها معمولا از جنس شیشه و یا طلق پلاستیکی با فرم فلزی و یا تمام فلز با حفرههایی بر روی آن است که قابلیت متمایز شدن دارد.
تعداد یونیتهای این مدل از ۱۲ لغایت ۴۸ عدد و عمق آنها هم از ۴۵ لغایت ۱۰۰ سانتی متر است از این مدل به عنوان رک اصلی شبکه رایانه تو اتاق سرور استاندارد استفاده میشود.
انواع رک دیواری چیست؟
اکنون که با اولین مدل رک های شبکه که با نام رک ایستاده معروف است آشنا شده اید، میخواهیم شما را با نوع دیگری از رک های شبکه آشنا کنیم. جالب است بدانید که گونه دیگری از رک های شبکه نیز وجود دارند که بر روی سقف یا دیوار نصب میشوند. اگر دقت کرده باشید محفظه هایی در جاهایی مشابه ایستگاهای BRT و یا بالای خودپردازهای بانک که در فضا های عمومی خارج از بانک هستند وجود دارد این محفظهها همان رک های دیواری هستند.
آنها معمولا برای قرار دادن تعداد مختصر تجهیزات شبکه مشابه DVR های دوربین مدار بسته و تحت شبکه و یا روتر و یا سوییچ باره استفاده پیمان میگیرند. این نوع معمولا ۹ الی ۶۵ یونیت دارند عمق آنها هم معمولا بین ۳۵ الی ۶۰ سانتیمتر است.
دربهای این مدل نیز از جنس شیشه و یا طلق پلاستیکی با فرم فلزیی و یا تمام فلز با حفرههایی بر روی آن ساخته شده است. نوع دیگری از این رکهای دیواری با دو در هم وجود دارد، که مناسب سوییچ هایی میباشد که احتیاج است به پنل پشتی آنها هم دسترسی داشت.
متعلقات رک شبکه چیست؟
همراه هر رک متعلقات و اجزایی وجود دارد که در این تقدیر به آنها اشاره میکنیم:
فن معمولا در تمام رک های ایستاده و برخی رک های دیواری به عنوان متعلقات جانبی هستی دارد و برای تهویه محیط رک و خنک نگه داشتن تجهیزات برای حداکثر کردن کارایی و بازدارندگی از ویرانی ساز و برگ و افزایش عمر دستگاها به پیشه میرود. در تمام مدلها قسمتی برای نصب فن به تعداد وجود دارد و اگر در متعلقات رک شما فن هستی ندارد میتوانید به چهره جداگانه خریداری کرده و بر روی آن نصب کنید.
بلانک پنل رک چیست؟ قطعه ای است که بر روی یونیتهای که دستگاهی بر روی آنها نصب نشده پیمان میگیرد. این تکه جلوه بهتری به ساختار جلویی رک میبخشد در همان سان باعث امنیت بیشتر نیز میگردد.
این قطعه برای قرار دادن سرورها درون رک به پیشه میرود. ساختار این قطعه به صورتی است که میتوان به چهره کشویی سرور را به خارج کشید به صورتی که درب رویی سرور قابل دسترسی باشد.
سینی رک قعطهایست که بر روی یونیت ها قرار گرفته و طبقه ای را برای پیمان دادن تجهیزات بر روی آن فراهم میکند. انواع این سینی ها به صورت تغییر ناپذیر و متحرک هستند که سینیهای متحرک قابلیت این را دارند کن به وسیله ریل به بیرون رک کشیده شوند.
لایت پنل به راستی یه لامپ LED است که درون رک نصب میگردد. این لامپ برای محیط های مختصر نور، نور را فراهم میکند.
دماسنج وظیفه اعلام دما را بر دوش دارد این وسیله حتی میتواند به فنها متصل شده تا با استفاده از فنها دمای داخل رک را مهار نماید.
پاور ماژول یا PDU امثال یک چند رهسپار برق عمل میکند وظیفه فراهم کردن برق ساز و برگ شبکه داخل رک را بر عهده دارد. این تکه وانگهی ولتاژ برق را مهار کرده الی آسیبی به تجهیزات وارد نشود.
رک ایستاده 14 یونیت
این قطعه معمولا در یونیت بین تجهیزات شبکه مانند پچ پنل و سوییچ قرار میگیرد و وظیفه آن منظم کردن و نگهدارنده پچ کوردهایی است که در قسمت جلویی هستی دارد. به این ترتیب رک ایستاده 14 یونیت، HPI از سری رک های ایستاده در بازار ایران نام برد. جنس بدنه این رک از فلز بوده و ضخامت بدنه بیرونی و آداپتور آن به ترتیب 1.5 و 2 میلیمتر و ابعاد آن ارتفاع 68 و عرض 60 سانتیمتر میباشد .
رک 14 یونیت HPI دارای یک درب شیشهای سکوریت به همراه یک دستگیره قفل ریتال به همراه دو عدد کلید سوییچی و دو پنل بغل بازشو و یک پنل بغل بازشو از پشت که حائز جایگاه نصب قفل است میباشد . دربهای بغل بازشو رک ایستاده حائز دو ضامن شستی است که با فشار دادن هم زمان آنها درب رک مفتوح میشود. قابهای کناری درب به چهره مشبک طراحی شدهاند تا عمل تهویه در تو رک به نکوداشتن امکانپذیر شود.
کلام آخر
این رک ایستاده حائز 6 جایگاه عبور کابل میباشد که سه جایگاه آن در سرنوشت سقف رک، دو جایگاه عبور کابل فرچه ای در پشت، که گرد در بالا و گرد در زیر رک و یک جایگاه در کف، که میتوان کابلها را به راحتی به داخل رک هدایت کرد.
رک ایستاده 14 یونیت HPI حائز 4 پایه ضد زمین لرزه مستحکم با توانایی تنظیم بلندی میباشد که باعث عدم جابجایی و لرزش در رک می شود، در کنار پایههای ضد زمین لرزه 4 چرخ رک نیز به هدف جنبش رک بکار گرفته شده است.