رک را میتوانیم یک شبکه محلی بنامیم که دارای تجهیزات بسیار زیادی همچون سوییچ، روتر، سرور، پچ پنل، کابل های شبکه، مودم و… میباشد، در واقع تمام این تجهیزات گفته شده در رک قرار دارند و همگی در یک مکان نگهداری میشوند و نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که این تجهیزات برای اینکه بتوانند درون رک قرار بگیرند اندازه استانداردی دارند و رک نیز از این استانداردها پیروی میکند. اگر به دنبال اطلاعات کاملی از رک شبکه هستید تا پایان با ما همراه باشید.
بهطور کلی عرض یک رک معمولاً 19 اینچ است اما برای تجهیزاتی که از این اندازه بزرگتر باشند نیز راهحلهایی سنجیده شده و قابل انجام میباشد.
محتویات رک شبکه از چه چیزهایی تشکیل میشوند؟
یکی از اصلیترین و اساسیترین محتویات رک شبکهها سرور کامپیوترها هستند و در اکثر شبکهها نقش حیاتی و مهمیدارند چرا که آنها برنامهها و اپلیکیشن های مختلفی را اجرا میکنند، دیتا ها و اطلاعات زیادی را در خود نگه میدارند و بسیاری از عملکردهای حیاتی مربوط به کسبوکار ها بر عهدهی آنها میباشند لذا از قسمتهای اصلی یک رک به شمار میرود.
دلایل نگهداری سرورها در رک:
-امنیت:
سرورها را میتوان جزو ارزشمند ترین و گرانترین تجهیزات دانست، به همین دلیل نگهداری آنها در رک شبکه بسیار ضروری و مهم است.
-خنک کردن:
به دلیل اینکه سرورها معمولاً دمای بسیار زیادی را تولید میکنند نیاز دارند که در دمای مناسبی نگهداری شوند، چراکه رکها به گونه ای طراحی شده اند که هوا در آنها بسیار خوب جریان پیدا میکند به همین دلیل نگهداری آنها در رکها مهم است.
دسترسی آسان:
با قرار دادن سرورها در یک مکان مشخص و خوب مانند رک دسترسی و نگهداری آن نیز آسانتر باشد.
دیگر محتوای مهم موجود در رکها پچ پنل ها میباشد؛ پچ پنل را میتوانیم از قدیمی ترین تجهیزات کامپیوتری بنامیم این دستگاه ها دارای جک های بسیاری هستند و برای متصل کردن کابل ها به تجهیزات شبکهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند به این جهت استفاده میشوند که کابل ها را به تجهیزات شبکهای مختلف که مورد استفاده ما هست، متصل کند.
بیشتر مواقع، به شکلی این پچ ها استفاده میشود که در رکهای فریم باز و رکهای دو طرفه به کار گرفته میشوند و سبب میشود تا دسترسی و اتصال و یا قطع کردن آنها با استفاده از دستگاه ها ساده تر گردد.
سوئیچ ها و روتر ها از دیگر محتوای موجود در رکها به شمار میروند و جز وسایلی هستند که معمولاً همیشه در دیتا سنتر ها وجود دارند.
این موضوع که روتر ها و سوئیچ ها در یک رک شبکه نگه داشته شوند بسیار اهمیت دارد چرا که باعث تأمین امنیت آنها میشود. باید بدانید که علاوه بر موضوع قبل، این دستگاه ها برای اینکه بتوانند عملکردی صحیحی در کل شبکه داشته باشند نیاز است تا در یک مکان مشخصی مانند دیتا سنتر ها قرار بگیرند.
رک شبکه چیست و درمورد آن چه میدانید؟ و محتوای آن چیست؟
فن رک شبکه چیست؟
در رک شبکه مکانهای مختلفی وجود دارد که در قسمتهای سقف و کنارهها قرار دارد که میتوان 1 تا 4 فن را بر روی آنها نصب کرد.
انواع رکها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
1-رکهای ایستاده:
این رکها بیشتر در شبکههایی که تجهیزات آنها زیاد است با استفاده از چرخ هایی بر روی زمین استفاده میشود.
2-رک دیواری:
از رک شبکه دیواری معمولاً برای شبکههای خانگی و… استفاده میکنیم.
رکها دارای متعلقات دیگری نیز هستند، همچون: کیس رکمونت، فن رک، بلانک پنل، پاور ماژول، سینی رک،
:
کیس رکمونت را میتوان تقریباً مانند کیسهای معمولی دانست، اما تفاوت هایی در آنها وجود دارد، برای مثال اینکه کیس رکمونت را میتوان ایستاده در رک شبکه نصب کرد و مورد استفاده قرار داد.
بلانک پنل:
در رکهای فضاهای خالی وجود دارد که باعث به خطر افتادن آنها و آسیب رسیدن به آنها میشود، برای جلوگیری از این آسیب ها و کاهش خطرات آن میتوانیم از بلانک پنل استفاده کنیم.
پاور ماژول:
معمولاً در رکهای شبکه تجهیزات زیادی را مشاهده میکنیم که تمام این تجهیزات نیازمند انرژی الکتریسیته هستند. این که این رکها را از بیرون به برق متصل کنیم هم کار دشواری است و هم پر هزینه و غیر منطقی و به همین سبب داخل رکها پاور ماژول قرار گرفته است تا با این وسیله، تمام دستگاه انرژی مورد نیاز خود را تأمین نماید، پس با این روش تنها یک سیم برق از رک بیرون میاید.
سینی رک شبکه:
سینی رک شبکه استفاده زیادی در رکها دارد و برای قرار دادن تجهیزات مختلف رکها بر روی آن و طبقه بندی کردن آنها استفاده کرد، همچنین رکها را میتوان به دو نوع تقسیم کرد.
1-سینی های ثابت
2-سینی های متحرک
برای خرید رک در ایران میتوان از شرکت های مهم و مختلفی که در ایران است اقدام به خرید کرد. تمامی رکهایی که ما در ایران داریم را میتوان تولید داخل کشور دانست و ما رکها را از خارج از کشور تهیه نمیکنیم بلکه در این امر به تولید و خود کفایی رسیدهایم و شرکت های ایرانی در رقابت با هم توانسته اند محصولات خوبی را طراحی و تولید کنند.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به توضیح رکها پرداختیم و ویژگی ها و امکانات آنها را بررسی کردیم، همچنین به محتویات درون رکها پرداختیم و انواع آنها را تشریح کردیم. در ادامه انواع رکها را معرفی کردیم که به دو قسمت ایستاده و دیواری تقسیم میشدند. همچنین در قسمتی از مقاله به دلایل نگهداری سرورها در رکها پرداختیم که دلیلش مواردی همچون امنیت و…بود.
امیدواریم از محتویات این مقاله راضی باشید و اطلاعات مورد نیاز خود را از سایت ما به دست آورده باشید، اگر نظری در مورد رکها دارید میتوانید با ما در میان بگذارید.
دوستان عزیز برا مشاهده دیگر مقالات ما در زمینه رک شبکه اینجا کلیک نمایید و همچنین برای مشاهده صفحه ما در اینستاگرام اینجا کلیک کنید.
1 دیدگاه
[…] حتما بخوانید: آنچه که باید درباره رک های شبکه بدانید! […]